SOCIAL MEDIA

Friday, December 14, 2018

Just a thought..

If you find someone who truly love you without any reason..
Understand your sadness..understand your emotion up side down
Accept your flaws..
Quite when you've got mad..
Tolerate with you and help you when in need..

And..importantly...responsible men..
Please get to knows him very well before you give your precious heart.
Please understand man and boy are totally different...

Boy will never wasting his time to understand YOU..to learn about YOU..
Most of the time he will only think about himself..
Until one day..when he losing YOU..
He will become a men..
But not for you..
For someone else...



Tuesday, December 11, 2018

Doorgift Soap Roses for Bestie Syamim


Dear bestie,

Agak pening juga kan nak pilih door gift yang mana sesuai untuk event.Maklumlah,sekarang dah banyak pilihan.Semuanya pun cantik!

Yang paling penting bajet tu lah.Tak kisah lah bestie.Bagi apa pun tak apa.Asalkan pemberian tu ikhlas dan boleh digunakan.Betul tak?

Kalau door gift budget bestie boleh usha mini love door gift.Must have item!

Ok gals, actually door gift ni tempahan door gift sabun rose ni drp Bestie Syamim.Thank you for trust Syamim!

I put Rose , Japanese cherry blossom & orange blossom.Alahai wangi gilerr babe..

Yang ini kalau takde budget banyak,boleh jer beli sikit.Paling rendah kuantiti 50pcs.

Boleh diberi pada yang special2 ajer..best friend ke..bakal ipar duai ke..amik hati..hahaha..( joking!!)

Jika masih tercari-cari door gift bestie just whatsapp 019 900 4488.

Harap bersabar.Evereen akan reply bila waktu kelapangan coz...beeezieee...





Monday, November 12, 2018

Kebaikan Cocoa Butter

Heyy dearies,

Dearies tahu  kan pasal cocoa butter?..Kalau tak tahu,wajib tahu ya..
Masa muda ni tak penting sangat nak lembapkan kulit..sebabnya kulit tegang..bebas dari kekenduran..time ni kisah nak kulit putih,glowing jer kan..

bila dah masuk 30an , 40an..masa tu lah gelabah okay..kulit dah start sagging..garisan senyum dah mula jatuh..camna nak buat tuh?...( merujuk diri sendiri hihi)

So..yang masih muda belia tu ..appreciate what you have now okay...dan jaga kulit kita dari sekarang.Remember , kita semua CANTIK!!

Banyak sangat mukadimah nih..okay here is the list benefits of coco butter :

1) Untuk bibir merekah-rekah - nak kasi lembap

hmmm....tak ada yang lebih baik dari cocoa butter untuk merawat bibir kering.

2) Kurangkan parut

Boleh kurangkan parut tapi tak ada lah terus licin mulus macam guna bahan kimia berbahaya dalam produk timbang kilo tu.

Kalau pregnant , amalkan sapu tiap malam untuk kurangkan stretch mark.

Prevention better than cure.

Untuk wajah , sapu pada parut saja tau..jangan sapu seluruh muka pulak.Nanti berjerawat pulak untuk kulit yang jenis berminyak.Sebab cocoa butter tu agen untuk melembapkan kulit tu tinggi.


3) Untuk kulit sensitif contoh macam eczema

Kita sedia maklum bagi mereka yang ada masalah eczema,kulitnya memang kering sangat.Jadi sapukan pada effected area untuk melembab.

1:1 ratio of cocoa butter and shea butter
or
1/4 cocoa butter and 1/4 shea butter

Cairkan kedua bahan dan whipped kannya jadi macam cream..then sapu jerlah kat wajah yang bahagian sensitif area.

4) Untuk rambut

Biasanya,cocoa butter ni digunakan dalam produk conditioner.So,apa kata buat sendiri lah.

Lumur jer kat rambut.Nanti shining dan lembut.Tak payah beli kat salon,mahal sangat.

5) Anti aging aka anti penuaan

Yang ini wajib lah untuk usia yg dah nak masuk 40-an sebabnya kulit dah makin kering.Kolagen dah kurang.Ada yang kes teruk sampai ekzema sebab kulit terlalu kering sangat.Bila dah terlalu kering,jadi sensitif pulak.Mungkin dengan cocoa butter boleh membantu bagi lembapkan kulit.

Just try it sebab bergantung pada keserasian kulit.Kalau dah terlampau sensitif kulit tu agak susah nak cari bahan yang sesuai.Sikit chemical pun tak boleh.