SOCIAL MEDIA

Monday, November 12, 2018

Kebaikan Cocoa Butter

Heyy dearies,

Dearies tahu  kan pasal cocoa butter?..Kalau tak tahu,wajib tahu ya..
Masa muda ni tak penting sangat nak lembapkan kulit..sebabnya kulit tegang..bebas dari kekenduran..time ni kisah nak kulit putih,glowing jer kan..

bila dah masuk 30an , 40an..masa tu lah gelabah okay..kulit dah start sagging..garisan senyum dah mula jatuh..camna nak buat tuh?...( merujuk diri sendiri hihi)

So..yang masih muda belia tu ..appreciate what you have now okay...dan jaga kulit kita dari sekarang.Remember , kita semua CANTIK!!

Banyak sangat mukadimah nih..okay here is the list benefits of coco butter :

1) Untuk bibir merekah-rekah - nak kasi lembap

hmmm....tak ada yang lebih baik dari cocoa butter untuk merawat bibir kering.

2) Kurangkan parut

Boleh kurangkan parut tapi tak ada lah terus licin mulus macam guna bahan kimia berbahaya dalam produk timbang kilo tu.

Kalau pregnant , amalkan sapu tiap malam untuk kurangkan stretch mark.

Prevention better than cure.

Untuk wajah , sapu pada parut saja tau..jangan sapu seluruh muka pulak.Nanti berjerawat pulak untuk kulit yang jenis berminyak.Sebab cocoa butter tu agen untuk melembapkan kulit tu tinggi.


3) Untuk kulit sensitif contoh macam eczema

Kita sedia maklum bagi mereka yang ada masalah eczema,kulitnya memang kering sangat.Jadi sapukan pada effected area untuk melembab.

1:1 ratio of cocoa butter and shea butter
or
1/4 cocoa butter and 1/4 shea butter

Cairkan kedua bahan dan whipped kannya jadi macam cream..then sapu jerlah kat wajah yang bahagian sensitif area.

4) Untuk rambut

Biasanya,cocoa butter ni digunakan dalam produk conditioner.So,apa kata buat sendiri lah.

Lumur jer kat rambut.Nanti shining dan lembut.Tak payah beli kat salon,mahal sangat.

5) Anti aging aka anti penuaan

Yang ini wajib lah untuk usia yg dah nak masuk 40-an sebabnya kulit dah makin kering.Kolagen dah kurang.Ada yang kes teruk sampai ekzema sebab kulit terlalu kering sangat.Bila dah terlalu kering,jadi sensitif pulak.Mungkin dengan cocoa butter boleh membantu bagi lembapkan kulit.

Just try it sebab bergantung pada keserasian kulit.Kalau dah terlampau sensitif kulit tu agak susah nak cari bahan yang sesuai.Sikit chemical pun tak boleh.





Saturday, November 10, 2018

DOOR GIFT KAHWIN , TUNANG FREE CUSTOM MADE LABEL TAG


Heyy dearies,

Thank you for stepping by here.
Are you looking for door gift for your wedding?


Mini love soap MUST have in your big day!! 
"SPREAD THE LOVE"

Evereen mini love soap affordable price and with free custom made label tag.Many choices just give a text via whatsapp 019 900 4488

==============================

Masih lagi tercari-cari DOOR GIFT KAHWIN , TUNANG dll ?

Tempahlah sabun DOOR GIFT di Evereen
Dah laa comel...wangi pulak tu..dan murah !! ( customer laa yg cakap..hehe)

Setiap tempahan Evereen bagi label card percuma dengan design sekali.Comel kan?

Okay b2b , whatsapp 019 900 4488 ya..

Luv yah!




Monday, September 10, 2018

DOORGIFT SOAP ROSES BLUE COLOR




Hi everyone,

I made this soap roses blue color for bestie Rozana from KL.She has ordered this for nikah ceremony on August 2018.

If you have no idea what to give to your guest,i would suggest to give this beautiful soap roses with scent.

You can order as low as 50pcs and i will give free design label tag with the name etc.If you have extra budget , you can buy box or burlap to put the soap.

I only give you free packaging plastic,ribbon and customize label tag.
My packaging does not come with box because of the cost factor.I prefer customer buy their own to save the budget.

Should you interested,kindly please whatsapp 019 900 4488.

Don't forget to follow ig : evereen_hq

=================================================

Hai semua,

Masih tercari-cari nak bagi apa tanda kenangan untuk tetamu yang datang?

Cantik tak sabun bunga roses? Sis boleh bagi sabun rose sebagai doorgift untuk tetamu seperti bestie Rozana yang menempah sebanyak 150 kuntum bunga untuk akad nikah.

Jangan risau akan kosnya.Takde lah mahal sangat.Berbaloi-baloi sis..Cumanya saya cadangkan doorgift sabun roses ini untuk acara akad nikah , birthday dan sebagainya.Maksudnya acara untuk tetamu yang sedikit sebab sabun ni berat dalam 40 gram jadi harganya tak boleh lah bawah dari RM 1-2.

Untuk sebutharga , sis boleh terus whatsapp saya 019 900 4488.

Packaging plastik free.Design free.

Apa lagi?? jangan tunggu lama-lama.Terus buat slot booking dengan 50% deposit.