SOCIAL MEDIA

Wednesday, March 21, 2018

DOORGIFT SABUN MACARON


Hi besties!

Comel tak sabun macaron ni?
Sebenarnya,sabun macaron comel di buat untuk majlis aqiqah tapi boleh juga untuk majlis kahwin,tunang dan sebagainya.
Label tag tu free je dan boleh di ubah untuk nama etc.

hm..doorgift sabun macaron  untuk besties yang nak kan kelainan lah kan.At least guest wondering,eh apa ni?tak pernah tengok pun.Comel sgt!
Semestinya guest tak akan buang punya.Sebab sabun kan boleh tahan lama,boleh lah guna kan?

Macam2 doorgift yang terdapat kat luar sana tu kan.Bagi Evereen natural&handmade dah mesti lah fokus pada sabun,sabun dan sabun..haha!Kalau nak doorgift yang comel dan rare dan ala-ala mat saleh pilih lah SOAPDOORGIFT BY EVEREEN YA!

Sabun handmade ni sebenarnya tak murah.Kalau nak yang lagi besar bentuknya boleh tapi kos akan lagi mahal lah sebab lagi berat lagi mahal.Dan i'm sure besties pun budget kaw kaw punya budget untuk doorgift kan?

Kalau sabun macaron ni untuk packaging seperti diatas budget lebih kurang RM1.80 - RM 1.50 bergantung pada kuantiti.Jangkamasa siap dalam 1-3 minggu.Bergantung pada kuantiti dan tak busy.Kalau busy,order kena tunggu queue.Thats why kena order awal,jangan last minute sebulan majlis baru nak order yea besties.Rancang elok2..jgn semua nya last minute nanti besties jugak yang stress!!

Oh ya,sabun ni boleh diletakkan pewangi.Fragrance dari Ohio,US dan sampai..pewangi nih sesuai untuk kulit dan natural.Takde alcohol!!

Yang berminat & yang serius & yang boleh bagi TRUST!

WA 019 900 4488

Wednesday, March 14, 2018

Do you have Sensitive Skin?


Are you suffering for sensitive skin?Do you usually have red patch on your skin?Sometimes its feels itchy and patchy rash.This is  means that you have sensitive skin and allergy to some preservatives on the product itself.It can be on shampoo,make up,perfume,hair dye or even in you skin care routine can all contains irritants to your skin.

Basically,the list above is not complete.There is more list to go.But you can always make this as a references before you purchase just check the label of the ingredients.

Please take this seriously as for the long term you skin can't tolerance to the chemical, it may result of dermatitis problem such as eczema etc.

I would always suggest to try handmade soap with less chemical of course and natural ingredients with rich of fat (oil) derived from vegetable sources.

For sensitive skin , i would suggest use oatmeal soap which is gentle to your skin and no preservatives!

Always test a patch behind your ear to check the skin any reaction.Sensitive skin is hard to cure but you can prevent it.You must know about your skin condition before you use any product.

We can't blame on the product because our skin is different by the type of normal,combination,oily,mature,dry and sensitive skin.Among all sensitive skin that tendency to develop dermatitis its hard to cure and only advisable to use gently product.

Choose handmade!!
Tuesday, March 13, 2018

Lavender Essential Oil - Kebaikan & Kegunaan


Banyak sebenarnya kegunaan Lavender oil untuk kulit kita tapi yelah,kita sendiri yang malas nak jaga kulit semua pun nak fast result kan?

Selain daripada kebaikan dan kegunaan pada wajah dan badan kita,lavender essential oil juga dapat hilangkan stress.Laaa..patut pun bila bau lavender rasa tenang jerrr kan..
Tak percaya?

Okay,ini medical research journal 
Klik this journal :https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3880178/

These findings suggested that lavandula stoechas essential oils protected against diabetes and oxidative stress induced by alloxan treatment. These effects are in partly due to its potent antioxidant properties.

Kalau baca journal mesti findings jerlah haha masa zaman buat research paper sebab tu research and me berpisah tiada..

so terbukti lah , bukan setakat reduce stress saja,banyak kebaikannya termasuk lah mengurangkan migrain.Yep,sebagai penghidap migrain kronik,this is definitely good news for me.Lavender oil mengandungi banyak anti oksidan properties.

Tapi  rasa ada betulnya juga sebab setiap hari i smell lavender for soap making.I feel calm compare to different fragrance.Dan paling penting tak pening atau sakit kepala.

Okay gals,jika berminat nak order sabun doorgift haruman lavender atau sabun kecantikan untuk kegunaan sendiri atau nak jadi usahawan kecil-kecilan jenama sendiri boleh WA 019 900 4488

till then..xoxo