SOCIAL MEDIA

Wednesday, November 22, 2017

Cara Buat Blueberry Lemon Body Scrub


Dengar nama pun dah rasa macam best jer kan? adik-adik tahu tak blueberries dan lemon nih ada anti oksidan yang tinggi? Kalau rajin menyental bagus sangat scrub ni untuk kulit.

First sekali,dapatkan minyak kelapa okay sebab kandungannya yanng tinggi untuk melembab kulit,agen pembersih yang efektid dan anti-pernuaan.Sebab itu lah sekarang kat US dan UK permintaan tinggi untuk minyak kelapa.

Sebut pasal blueerries pulak disebabkan ianya anti oksidan yang tinggi so sangat bagus untuk fight free radicals yang merupakan salah satu faktor penuaan dan juga skin cancer.

Lemon ekstrak pula bagus untuk yang ada parut.Kan ke lemon ni natural bleacher dan boleh mencerahkan kulit!..huhu macam best jer kan?...

Jom buat.

Ini resipi nya:

1. 1/2 cawan minyak kelapa
2. 1 cawan gula putih - brown sugar pun boleh
3. Beberapa titik blueberries essential oil
4. Beberapa titik Lemon essential oil 
5. Food coloring atau Mica

Kalau takde essential oil just ambil blueberries dan lemon,keringkan blueberries dan blend sampai hancur.Lemon boleh parut kulitnya.
Campurkan semua bahan tadi dan letakkan dalam airtight container.


Lepas kita bilas sugar scrub ni akan sedikit berminyak kulit.Mungkin ada yang tak suka tapi kulit memang lembut sebab moisturising efek.

Boleh lah cuba sendiri!




Post a Comment