SOCIAL MEDIA

Tuesday, March 13, 2018

Lavender Essential Oil - Kebaikan & Kegunaan


Banyak sebenarnya kegunaan Lavender oil untuk kulit kita tapi yelah,kita sendiri yang malas nak jaga kulit semua pun nak fast result kan?

Selain daripada kebaikan dan kegunaan pada wajah dan badan kita,lavender essential oil juga dapat hilangkan stress.Laaa..patut pun bila bau lavender rasa tenang jerrr kan..
Tak percaya?

Okay,ini medical research journal 
Klik this journal :https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3880178/

These findings suggested that lavandula stoechas essential oils protected against diabetes and oxidative stress induced by alloxan treatment. These effects are in partly due to its potent antioxidant properties.

Kalau baca journal mesti findings jerlah haha masa zaman buat research paper sebab tu research and me berpisah tiada..

so terbukti lah , bukan setakat reduce stress saja,banyak kebaikannya termasuk lah mengurangkan migrain.Yep,sebagai penghidap migrain kronik,this is definitely good news for me.Lavender oil mengandungi banyak anti oksidan properties.

Tapi  rasa ada betulnya juga sebab setiap hari i smell lavender for soap making.I feel calm compare to different fragrance.Dan paling penting tak pening atau sakit kepala.

Okay gals,jika berminat nak order sabun doorgift haruman lavender atau sabun kecantikan untuk kegunaan sendiri atau nak jadi usahawan kecil-kecilan jenama sendiri boleh WA 019 900 4488

till then..xoxo

Post a Comment